+31(0)33 277 9941 Offerte aanvragen

Rijverboden Duitsland

Vrachtwagens van 7,5 ton en meer op zondag- en feestdagen

In Duitsland geldt een rijverbod voor vrachtwagen van 7,5 ton of meer (eigen gewicht + laadvermogen) op zon- en feestdagen tussen 00.00 uur en 22.00 uur. Het rijverbod is van toepassing op elke weg in Duitsland ook voor voertuigen zonder lading.

Nachtparkeerverbod

Naast het rijverbod geldt er ook een parkeerverbod in de nacht van zon- en feestdagen binnen de bebouwde kom. Tussen 22.00 uur en 06.00 uur is het verboden om te parkeren voor vrachtwagens.

Uitzonderingen op het rijverbod

Er gelden een aantal uitzonderingen op het rijverbod in Duitsland:

  • Transport van verse vleesproducten.
  • Transport van verse melkproducten.
  • Transport van levende en verse visproducten.
  • Transport van snel bederfelijke groenten en fruit.
  • Lege transporten, voorafgaan aan of volgend op de bovengenoemde producten.
  • Transporten die gecombineerd worden met rail/wegvervoer indien de afstand tussen station en laad- of losadres niet meer dan 200 km bedraagt.
  • Transporten die gecombineerd worden met water/wegvervoer indien de afstand tussen haven en laad- of losadres niet meer dan 150 km bedraagt.
  • Losse trekkers die zijn ingericht om opleggers te trekken.

Vakantierijverboden

Voor bepaalde wegen zijn er in de periode van 1 juli tot en met 31 augustus een vakantierijverbod van kracht. Het rijverbod is van toepassing op zaterdagen van 07.00 uur tot 20.00 uur, maar de bovengenoemde uitzonderingen gelden ook hiervoor. Bekijk hier de wegen waar de vakantierijverboden van toepassing zijn. 

Transport gevaarlijke stoffen

Voor het transporteren van gevaarlijke stoffen gelden de bepalingen van het ADR. Vaak is er voor dit type transport een speciale vergunning vereist. Deze vergunning dient aangevraagd te worden bij de Straßenverkehrsbehörde,  in wiens district de plaats van grensovergang is gelegen of waar de lading wordt opgehaald. De vergunning wordt alleen gegeven als het transport niet langer is dan 200 km tenzij het traject over spoor/water dubbel zo lang is.

Transportspecialist Duitsland

Met Van Heugten Transport wordt uw lading altijd op tijd vervoerd en wordt er rekening gehouden met de rijverboden die geldig zijn in Duitsland. Besteed uw transport van en naar Duitsland uit aan ons.

Feestdagen Duitsland 2019

Data 2019

Feestdag(en)

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
16 april Goede Vrijdag
21 & 22 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
30 mei Hemelvaartsdag
9 & 10 juni Pinksteren
15 augustus Maria ten Hemelopneming
3 oktober Dag v.d. Duitse Eenheid
31 oktober Reformatiedag
1 november Allerheiligen
20 november Buß- und Bettag
25 & 26 december Kerstmis

Direct contact

Van Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa en een warehouse met opslagmogelijkheden tot 13.000m². Wilt u gebruik maken van onze logistieke diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

+31 (0)33 - 277 9941

Offerte aanvragen

Vraag het aan Van Heugten Transport

Aanhef *

Van Heugten Transport, voor u!

Transport vanuit
het hart!
+31(0)33 277 9941