+31(0)33 277 9941 Offerte aanvragen

Vanaf 2020 alleen Euro 6-vrachtwagens welkom op de Maasvlakte

Overbruggingsregeling oudere trucks stopt

Om een belangrijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit voert de gemeente Rotterdam per 1 januari 2020 een belangrijke wijziging door voor het vrachtverkeer op de Maasvlakte: alleen trucks met schonere Euro 6-motoren mogen nog de zone in. 

Aanpassingstijd Euro 6 zone verstreken

Deze verscherping moet de mogelijkheden beperken om met Euro 5-vrachtwagens of ouder het havengebied op te rijden. De Euro 6 zone was al vanaf 2014 van kracht, maar handhaving was redelijk soepel om bedrijven de kans te geven hun materieel aan de nieuwe eisen aan te passen. Op dit moment zou ruim 90% van de vrachtwagens op de Maasvlakte aan de Euro-6 norm voldoen.

Uitzonderingen en ontheffingen

De gemeente laat weten dat ontheffingsmogelijkheden voor het transport op de Maasvlakte blijven bestaan. Voor bijvoorbeeld onvoorziene omstandigheden (‘hardheidsclausule’), bijzondere voertuigen en per kenteken mag er 12 keer per kalenderjaar nog steeds een dagontheffing worden aangevraagd. De maximale ontheffingsduur gaat van 26 weken maximaal naar 52 weken maximaal, dus gelijk aan geldigheid zoals binnen de Milieuzone Rotterdam en het vrachtautoverbod ‘s-Gravendijkwal.

Transportofferte aanvragen

Vraag het aan Van Heugten Transport

Aanhef *

Direct contact

Van Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa en een warehouse met opslagmogelijkheden tot 13.000m². Wilt u gebruik maken van onze logistieke diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

+31 (0)33 - 277 9941

Offerte aanvragen

Corona maatregelen Van Heugten Transport

Transporten via Van Heugten houden vooralsnog doorgang. Er zijn wel aangescherpte maatregelen.

Meer informatie

Van Heugten Transport, voor u!

Transport vanuit
het hart!
+31(0)33 277 9941