+31(0)33 277 9941 Offerte aanvragen

Transport naar Engeland & Brexit

Hoe werkt het straks via de Nederlandse havens?

Als er straks in welke vorm dan ook een Brexit komt, krijgt het transport van en naar Engeland te maken met allerlei douaneformaliteiten. Zo mogen goederen zonder een douaneafgifte Engeland niet in en ook niet uit. Daarom zal deze regeling een flink beslag leggen op de doorstroom. Iets waar niet alleen vervoerders, maar ook klanten mee rekening zullen moeten houden.

Portbase versnelt communicatie en administratie

Om te zorgen voor een vlotte afhandeling aan de Nederlandse Havens wordt momenteel het Port Community System ofwel Portbase ontwikkeld; een geavanceerd communicatiesysteem dat de activiteiten van importeurs/exporteurs, de douane, havens en vervoerders op elkaar afstemt. Onderstaande video legt in het kort uit hoe het precies werkt.

Veranderende logistiek bij Van Heugten

Klanten die straks hun zendingen via Van Heugten Transport willen laten vervoeren, moeten deze vooraf aanmelden bij de douane voor invoer- of uitvoeraangifte.
Ze ontvangen dan een document met een aangiftenummer. Daarmee kunnen wij de zending aanmelden bij de rederijen via Portbase.

Meld je aan voor het feest

Aanhef *
Eet je mee? *

Direct contact

Van Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa en een warehouse met opslagmogelijkheden tot 13.000m². Wilt u gebruik maken van onze logistieke diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

+31 (0)33 - 277 9941

Offerte aanvragen

Van Heugten Transport, voor u!

Transport vanuit
het hart!
+31(0)33 277 9941