+31(0)33 277 9941 Offerte aanvragen

Uitbreiding sectorale rijverboden Brenner-route

Zwaar vrachtverkeer nog verder beperkt

Begin dit jaar zijn op de Brenner-route de sectorale rijverboden door Tirol fors uitgebreid. Deze gelden op de autosnelweg A12 tussen Kufstein en Ampass. Concreet betekent dit dat vrachtauto’s zwaarder dan 7,5 ton daar ook geen cement, kalk, buizen, profielijzer, papier, karton, granen en vloeibare minerale olieproducten meer over de weg mogen vervoeren.

Stimulering ander vervoer

Al eerder waren er op de Inntal-Autobahn rijverboden in gesteld voor andere soorten afval, zoals bouwproducten waaronder marmer en andere gesteenten en rondhout. Met deze strenge beperkingen streeft de landsregering van Tirol ernaar dat zulke goederen via het spoor vervoerd gaan worden.

“Er gaan steeds verdere wegbeperkingen gelden om meer spoorvervoer te stimuleren”

Italië en Duitsland niet mee

Op de Brenner-route tussen Zuid-Duitsland en Verona gelden nu beperkingen voor 13 ladingsoorten en de deelstaat wil het liefst deze verboden verder uitbreiden. Omliggende landen houden daarover tot dusver de boot nog af.

Specialist ladingvervoer inschakelen

Van Heugten Transport is specialist in veilig en op tijd geregeld transport naar en door Oostenrijk. Wilt u lading over de Brenner-route vervoeren, dan informeren we u graag over de mogelijkheden die we daarvoor bieden.

Meld je aan voor het feest

Aanhef *
Eet je mee? *

Direct contact

Van Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa en een warehouse met opslagmogelijkheden tot 13.000m². Wilt u gebruik maken van onze logistieke diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

+31 (0)33 - 277 9941

Offerte aanvragen

Corona maatregelen Van Heugten Transport

Transporten via Van Heugten houden vooralsnog doorgang. Er zijn wel aangescherpte maatregelen.

Meer informatie

Van Heugten Transport, voor u!

Transport vanuit
het hart!
+31(0)33 277 9941