+31(0)33 277 9941 Offerte aanvragen

Oostenrijk belooft soepelheid bij toelating doorvoerverkeer

Tirol steeds minder toegankelijk voor vrachtwagens

Oostenrijk lijkt te willen inschikken bij de toelating van transport over de weg tussen Duitsland en Italië via alternatieve routes in Tirol. Dit wil nog niet zeggen dat het verbod van de baan is, want er komt nog een gesprek tussen de verkeersministers van Duitsland (Andreas Scheuer) en Oostenrijk (Andres Reichhardt). Aan het gesprek zal ook Günther Platter deelnemen, de Landeshauptmann (een soort gouverneur) van de deelstaat Tirol.

Rijverboden in Tirol

De afgelopen weekenden zijn er diverse rijverboden voor vrachtwagens ingevoerd in Tirol in Innsbruck en aan het begin van de Brenner-autosnelweg. Op Oostenrijkse snelwegen wordt tol betaald en veel vervoerders wijken daarom liever uit naar een gratis alternatief: door de Tirolse dorpjes. De dorpen en stadjes ervaren veel overlast van het toegenomen transport door de straten. Vandaar dat Tirol de verboden heeft ingesteld. De deelstaat wil het verbod vanaf september 2019 definitief invoeren.

Struikelblok: ‘Blockabfertigung’

Een struikelblok is en blijft de ‘Blockabfertigung’, die Tirol sinds enkele jaren aan de grenzen toepast. Vrachtverkeer wordt op een aantal dagen in het jaar – dit jaar ruim dertig dagen – bij de grens tegengehouden en apart gezet. Vervolgens worden ze gefaseerd toegelaten tot de Brennerroute. Rondom Beieren leidt dit tot enorme filevorming. Günther Platter wil aan dit systeem vasthouden, om zo het transport van de weg naar het spoor te dwingen. Toch wil hij in gesprek gaan met de verkeersministers om het probleem rondom Beieren op te lossen. Hoe, dat is nog de grote vraag.

Transport van en naar Oostenrijk

Van Heugten Transport BV verzorgt voor haar klanten transport van en naar geheel Oostenrijk. Met 13,6 meter lange trailers, voorzien van laadklep, worden uw goederen direct “on wheels” geleverd bij uw klant. Vraag vrijblijvend advies.

Transportofferte aanvragen

Vraag het aan Van Heugten Transport

Aanhef *

Direct contact

Van Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa en een warehouse met opslagmogelijkheden tot 13.000m². Wilt u gebruik maken van onze logistieke diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

+31 (0)33 - 277 9941

Offerte aanvragen

Corona maatregelen Van Heugten Transport

Transporten via Van Heugten houden vooralsnog doorgang. Er zijn wel aangescherpte maatregelen.

Meer informatie

Van Heugten Transport, voor u!

Transport vanuit
het hart!
+31(0)33 277 9941