+31(0)33 277 9941 Offerte aanvragen

Europa akkoord over invoering nieuwe veiligheidssystemen trucks

Trucks straks nog veiliger de weg op

Rijhulpmiddelen, zoals detectiesystemen die alarmeren als een chauffeur in slaap dreigt te dommelen of wordt afgeleid, zijn straks gemeengoed in de cabine van de vrachtwagen. Samen met systemen die de bandenspanning in de gaten houden, een achteruitrij-assistent, een noodstopwaarschuwing en tal van andere slimme systemen die mogelijke ongelukken tot een minimum moeten beperken.

Terugdringen verkeersdoden

Afgelopen februari bereikte een commissie van het Europees Parlement daarover een akkoord. De maatregelen moeten de veiligheid en duurzaamheid binnen het vrachtverkeer bevorderen en ongevallen terugdringen. In 2017 vielen nog 135.000 gewonden op de Europese wegen en kwamen 25.300 mensen om het leven. Het voorstel wordt volgende maand officieel in stemming gebracht bij het Europees Parlement. Zodra deze maatregel wordt ingevoerd, zullen de nieuwe veiligheidseisen worden aangevuld met specifieke eisen voor personenwagens, bussen en bestelbusjes.

Geavanceerde veiligheidssystemen voor trucks

De extra systemen die Europa voorstelt, komen bovenop de rijhulpmiddelen waarmee huidige trucks al verplicht zijn uitgerust, zoals de rijbaanwissel-assistent en het automatische remsysteem. De extra systemen moeten vooral de bekende dode hoek wegnemen waardoor fietsers en voetgangers beter zichtbaar zullen zijn. Fabrikanten krijgen bovendien de opdracht hun technologie maximaal te beveiligen tegen cyberaanvallen.

Ook bij van Heugten Transport BV staat veiligheid voorop

Samen met verzekeraar TVM en hun preventie adviseurs heeft veiligheid de volle aandacht. Het terugbrengen van ongevallen en de nodige preventieve maatregelen voor het reduceren van schade vinden wij belangrijk.

Als transportbedrijf zijn wij erg blij met dit Europese akkoord voor het uitgebreid invoeren van veiligheidssystemen. Het komt de veiligheid van onze mensen en haar mede weggebruikers ten goede, waardoor onze dienstverlening nog betrouwbaarder wordt.

Direct contact

Van Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa en een warehouse met opslagmogelijkheden tot 13.000m². Wilt u gebruik maken van onze logistieke diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

+31 (0)33 - 277 9941

Offerte aanvragen

Vraag het aan Van Heugten Transport

Aanhef *

Van Heugten Transport, voor u!

Transport vanuit
het hart!
+31(0)33 277 9941