+31(0)33 277 9941 Offerte aanvragen

Duitsland wijst op noodzaak pandemieplan voor EU-transporten

Samen voorbereid op meer Corona- uitbraken

Mocht het tot een tweede Corona-pandemie komen, en willen we zorgen dat grensoverschrijdende transporten dan ongehinderd kunnen doorgaan, dan moeten we nu werken aan een noodplan. Dat stelde Duitsland afgelopen juni in de rol van nieuwe EU-voorzitter.

Behoeden voor vertragingen

Deze boodschap werd overgebracht door de Duitse minister Andreas Scheuer van Verkeer. Hij deed dat tijdens het presenteren van de plannen die de Bondsregering heeft voor komend EU-voorzitterschap tot 31 december. Zonder zo’n plan is de kans groot dat het vrachtverkeer opnieuw hinder en vertragingen zal oplopen door grenssluitingen, aparte eenzijdig genomen maatregelen door lidstaten, en controles die worden verscherpt.

Eenduidige aanpak binnen EU

De minister vindt het van belang dat er binnen de EU voor transporten overal dezelfde regels en procedures worden afgesproken en dat deze ook worden opgevolgd. Op die manier is het voor alle partijen duidelijk hoe het goederenverkeer tijdens zo’n crisis wordt aangepakt. Het onderwerp beschouwt hij dan ook als een kernpunt tijdens het EU-voorzitterschap. Er wordt op gemikt het plan eind oktober in Passau tijdens de informele EU-transportraad aan te nemen.

Duurzaamheid

Scheuer heeft nog meer belanghebbende punten op de agenda. Bijvoorbeeld de aanpak van schoner en efficiënter transport onder de noemer ‘mobility approach’. Daarin wordt behalve het wegvervoer ook de luchtvaart en zeevaart meegenomen. Bovendien ligt het in de bedoeling ook het goederenvervoer per trein verder te moderniseren en digitaliseren.

Betrouwbaar EU-transport via Van Heugten

Bij Van Heugten Transport  kunt u vertrouwen op efficiënt en veilig internationaal transport. Wij kijken vooruit naar de landelijke en internationale ontwikkelingen en volgen de daaruit voortvloeiende procedures aan de landsgrenzen op de voet op. Levertijden kunnen daardoor mogelijk iets langer uitvallen.

Meld je aan voor het feest

Aanhef *
Eet je mee? *

Direct contact

Van Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa en een warehouse met opslagmogelijkheden tot 13.000m². Wilt u gebruik maken van onze logistieke diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

+31 (0)33 - 277 9941

Offerte aanvragen

Corona maatregelen Van Heugten Transport

Transporten via Van Heugten houden vooralsnog doorgang. Er zijn wel aangescherpte maatregelen.

Meer informatie

Van Heugten Transport, voor u!

Transport vanuit
het hart!
+31(0)33 277 9941