+31(0)33 277 9941 Offerte aanvragen

Duitse vrachttransporten nu ook papierloos

Presentatie resultaten AEOLIX project komende zomer

In het kader van de AEOLIX, het in 2016 gestarte experiment met digitale vrachtdocumenten, is nu ook het wegtransport in Duitsland overgestapt naar deze vorm van digitalisering. De Duitse wegvervoersorganisatie BGL neemt hierbij het voortouw. Met de BGL doen 11 grote Duitse transportbedrijven mee en is allereerst ingezet als proef, genaamd ‘Living Lab 12’. 

Transportbrieven in 'The Cloud'

Het project AEOLIX, ofwel Architecture for EurOpean Logistics Information eXchange, wordt met flinke financiële steun van de Europese Commissie uitgevoerd. Het onderzoekt hoe internationale transporten zijn te optimaliseren door vervoersdata digitaal en op een veilige manier via de cloud uit te wisselen. Hier is ruim 13 miljoen euro voor gereserveerd.

Optimalisatie vrachtvervoer

Vereenvoudiging van papierstromen is niet het enige verwachte voordeel. Minder papierwerk zal ook leiden tot aanzienlijke besparingen van administratiekosten en transporteurs houden zo realtime zicht op de stand van zaken rondom alle ladingstromen, wat ze in staat stelt deze te optimaliseren. Nog een bijkomstigheid; ook derde partijen, zoals hulpdiensten, zijn direct op de hoogte van de aard van de lading, vooral van belang bij bijvoorbeeld ongelukken met gevaarlijke stoffen. 

Finale presentatie

Het AEOLIX project is geïnitieerd door de IRU (International Road Transport Union) en deelnemende organisaties zijn onder andere leden binnen Roemenië, Servië, Tsjechië, Duitsland en ook het Ministerie van Transport in Griekenland. Het project loopt tot en met 31 augustus 2019 en wordt onder andere afgesloten met een internationale conferentie op 26 juni a.s. in Hamburg.

Transportofferte aanvragen

Vraag het aan Van Heugten Transport

Aanhef *

Direct contact

Van Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa en een warehouse met opslagmogelijkheden tot 13.000m². Wilt u gebruik maken van onze logistieke diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

+31 (0)33 - 277 9941

Offerte aanvragen

Van Heugten Transport, voor u!

Transport vanuit
het hart!
+31(0)33 277 9941