+31(0)33 277 9941 Offerte aanvragen

Transportsector onthutst door Engels drama

Roep om scherpe maatregelen mensensmokkel en inklimmers

De vondst van 39 dode lichamen in een vrachtwagencontainer afgelopen week, brengt ernstig aan het licht hoe groot het probleem met mensensmokkel en inklimmers voor de transportsector is. De overledenen waren Chinezen, de vrachtwagen kwam via Zeebrugge het kanaal over en de vrachtwagenchauffeur is inmiddels opgepakt.

Eerder voorgekomen

Het is niet de eerste keer dat zoiets op Engels grondgebied wordt ontdekt. In 2000 werden er in Dover 58 dode lichamen in een vrachtwagen ontdekt. Zulke drama’s kunnen voortkomen uit mensensmokkel, waar een heel crimineel netwerk achter zit. Of wordt gevormd door mensen die in rijdende vrachtwagens klimmen in de hoop op een betere toekomst overzee.

Stijging inklimmers

Net als andere bedrijven die transport naar Engeland voeren, is Van Heugten getroffen door het voorval. En ondanks dat chauffeurs, transportbedrijven en rederijen alle mogelijke maatregelen nemen om inklimming te voorkomen, blijkt het percentage bij Nederlandse vrachtwagens jaarlijks alleen maar te stijgen.

Elk inklim-incident veroorzaakt een hoop schade en zorgt voor enorme stress bij chauffeurs.

Hoge boetes

Behalve dat het gepaard gaat met veel menselijke ellende, veroorzaken inklimmers ook een hoop schade. Niet alleen aan de vrachtwagen en de lading, bij ontdekking krijgt de transporteur ook te maken met hoge boetes die volledig voor eigen rekening zijn. Dat is in Engeland bijvoorbeeld 4000 pond. Daarom laten verschillende stemmen uit de transportwereld weten dat er vanuit de politiek echt maatregelen genomen moeten worden om deze incidenten terug te dringen.

Steun aan oproep

Bij Van Heugten Transport zijn we met ons team scherp en alert bij elk transport dat we voeren. Toch zijn inklim-incidenten soms nauwelijks te voorkomen. Daarom sluiten we ons aan bij deze oproep.

Meld je aan voor het feest

Aanhef *
Eet je mee? *

Direct contact

Van Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa en een warehouse met opslagmogelijkheden tot 13.000m². Wilt u gebruik maken van onze logistieke diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

+31 (0)33 - 277 9941

Offerte aanvragen

Corona maatregelen Van Heugten Transport

Transporten via Van Heugten houden vooralsnog doorgang. Er zijn wel aangescherpte maatregelen.

Meer informatie

Van Heugten Transport, voor u!

Transport vanuit
het hart!
+31(0)33 277 9941