+31(0)33 277 9941 Offerte aanvragen

Coronaprotocol voor dc’s en chauffeurs opgesteld door de transportsector

Veilig werken regels van kracht bij transporteurs en klanten

Om duidelijkheid te scheppen hoe er branchebreed tijdens de Coronacrisis veilig kan worden gewerkt in de transportsector, is er een speciaal Coronaprotocol door branchepartijen, vakbonden en het RIVM opgesteld. Het is bedoeld voor zowel werkgevers, opdrachtgevers, werknemers als zzp’ers die in de transport of transportgerelateerde bedrijven werkzaam zijn.

Protocol ‘veilig en gezond doorwerken’

Uitgangspunt is de huidige anderhalve meter economie en de adviezen en maatregelen van de overheid, het RIVM en de Europese Commissie. Belangrijke onderdelen van het protocol zijn:

  • Zorg voor een centraal aanspreekpunt binnen elk bedrijf voor Coronagerelateerde zaken en veilig werken.
  • Zijn er klanten waar aangepaste procedures gelden, zorg dan dat deze bij chauffeurs bekend zijn voorafgaand aan de rit.
  • Geef chauffeurs en medewerkers voldoende wegwerphandschoenen en desinfecterende middelen mee voor onderweg.
  • Pas intern looproutes aan voor personeel dat binnenkomt en vertrekt om de anderhalvemeter goed te kunnen bewaken. Dit kan ook door bijvoorbeeld overbruggingstijden te verruimen. Zorg dat personeel niet in grote groepen samenkomt.
  • Bij wisseling van chauffeur moet de cabine worden gereinigd, waaronder stuur, dashboard, pook en gordel.
  • Is het niet mogelijk anderhalve meter afstand te houden, wacht dan in de cabine of in de wachtruimte totdat passeren wel kan.
  • Stel als klant of distributiecentrum speciale toiletten voor chauffeurs beschikbaar en reinig deze intensief.

Coronamaatregelen Van Heugten Transport

Bij Van Heugten Transport doen we er alles aan om ook in deze bijzondere tijd onze transporten en opdrachten zo goed mogelijk en op tijd af te handelen. Daarbij volgen we de opgestelde regels binnen dit protocol nauw. Dit soort maatregelen kunnen wel zorgen voor enige vertraging. Wij hopen daarvoor op begrip. Met dit protocol kunnen we er gelukkig samen voor zorgen dat transporten en bevoorrading van distributiecentra en winkels gewoon door kunnen gaan.

Meld je aan voor het feest

Aanhef *
Eet je mee? *

Direct contact

Van Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa en een warehouse met opslagmogelijkheden tot 13.000m². Wilt u gebruik maken van onze logistieke diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

+31 (0)33 - 277 9941

Offerte aanvragen

Corona maatregelen Van Heugten Transport

Transporten via Van Heugten houden vooralsnog doorgang. Er zijn wel aangescherpte maatregelen.

Meer informatie

Van Heugten Transport, voor u!

Transport vanuit
het hart!
+31(0)33 277 9941