+31(0)33 277 9941 Offerte aanvragen

Brexit: wat zijn de gevolgen voor de Nederlandse transport- en logistieksector?

Voorbereiding op Brexit in transport en logistiek

De Brexit komt eraan, hoewel de recente ontwikkelingen binnen het Verenigd Koningrijk en de EU nog geen uitsluitsel geven wanneer. In welke vorm het ook zal worden ingevoerd, als straks Groot-Brittannië geen lid meer is van de EU, heeft dat gevolgen voor de logistieke sector. Het kan meer douaneformaliteiten rondom de import en export opleveren, meer controles en langere wachttijden bij de grens, maar ook de regelgeving rond de toelating van trucks van het vasteland zou kunnen worden aangescherpt. 

Wees voorbereid op de Brexit

Wat er ook gaat gebeuren, de meeste Nederlandse vervoersbedrijven hebben een vooruitziende blik en bereiden zich vast op diverse scenario’s voor. Zo hebben tal van bedrijven al een CEMT-vergunning bij de Niwo ingediend, een Eori-douanenummer aangevraagd of investeren vast in extra materieel om eventuele vertragingen op te kunnen vangen. Ook zullen veel bedrijven straks uitsluitend goederen laden die volgens de eisen zijn ingeklaard. 

Gevolgen Brexit voor Nederlandse transport- en logistieksector nog onduidelijk.

Langere wachttijden, extra kosten 

Ook experts van de Douane laten weten dat bij elke vorm van Brexit het vrijwel zeker is dat de wachttijden bij de grens straks gaan oplopen. Bovendien zullen veel bedrijven voor het eerst met allerlei douaneformaliteiten te maken krijgen, wat de sector extra tijd en investeringen zal kosten. Wie deze extra kosten moet gaan betalen of hoe dat doorgerekend moet worden, is nog ongewis. 

 

Toelating NL trucks op Britse wegen

Om verder in de gaten te houden: er wordt in de Brexit onderhandelingen druk gediscussieerd over een onbeperkte toelating van EU trucks op Britse wegen en die van Britse vervoerders op Europese wegen. Britse trucks zouden volgens de EU dan wel moeten voldoen aan de door de Unie gestelde technische eisen wat betreft techniek en sociale bepalingen. 

Vraag het aan Van Heugten Transport

Aanhef *

Direct contact

Van Heugten Transport is sinds 1950 uitgegroeid tot internationaal logistiek dienstverlener met dagelijks transport door bijna heel West-Europa en een warehouse met opslagmogelijkheden tot 13.000m². Wilt u gebruik maken van onze logistieke diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

+31 (0)33 - 277 9941

Offerte aanvragen

Van Heugten Transport, voor u!

Transport vanuit
het hart!
+31(0)33 277 9941