Akkoord bereikt over cao wegvervoer

Geplaatst 26 april 2017

Afgelopen weekeinde hebben werkgevers en bonden in het Nederlandse wegvervoer een eindakkoord bereikt over een nieuwe cao.

Zoals in de aanvankelijke voorstellen van de werkgevers (Transport en Logistiek en Vereniging Verticaal Transport) voorgesteld, krijgen de werknemers de komende drie jaar in stapjes bij elkaar 10% loonsverhoging.

Tegenover die loonsverhoging stonden bij het eerdere 'eindbod' van de werkgevers enkele verslechteringen voor de werknemers. Zo zouden de overwerkvergoedingen de komende drie jaar worden verminderd van nu 45% naar 15%.

De vakbonden van FNV en CNV hikten ook zwaar aan tegen de manier waarop de KNV-cao, die geldt voor ongeveer achtduizend mensen, in de TLN-cao zou worden ondergebracht. Daaraan zaten in de oorspronkelijke voorstellen flinke nadelen, maar die zijn nu voor een groot deel weggenomen.

Volgens CNV Vakmensen was een reële stakingsdreiging nodig om de werkgevers tot inschikkelijkheid te brengen. De acties zijn nu definitief van de baan en de bonden leggen de nieuwe cao met een positief advies aan de leden voor.

Bron: Nieuwsbladtransport.nl

Vraag het aan Van Heugten Transport
Reactie:
* Verplicht veld